Jarig in Corona tijd, toch een feestje!

Gisteren vierde Jennie haar verjaardag op een tot nog toe nog nooit voorgekomen wijze. Hier het verhaar hoe zij dit ervaren heeft.

“8 april 2020, 72e verjaardag in “Corona-periode”. Wel heel mooi weer, maar geen groot feest! Helemaal niet erg, gezond blijven en niemand aansteken is veel belangrijker.   Dus, verjaardag met maar 1 vriendin vieren, maar …… wat werd ik verrast!  Op “afstand” verschillende keren toegezongen, heel veel felicitaties ( telefoon, kaarten en digitaal). Bloemen, tekeningen, wat een vrolijkheid! Fantastische verjaardag, om nooit te vergeten! Dankjewel! Met respect voor alle zorg en verdriet, toch een heel warm “lichtpunt” voor mij!”

Felicitaties voor 72e verjaardag
Wel afstand houden maar vieren kan.
Een cadeau van Hennie en Gerie.

Baarn blijft binnen

Baarn binnen achter de deur

Om ons dagelijks leven in deze uitzonderlijke en voor velen moeilijke periode te documenteren ben ik gestart met het project ‘Baarn blijft binnen’. Ik leg in beeld vast hoe de inwoners van Baarn het aanpakken om 1,5 meter afstand te houden en zoveel mogelijk binnen te blijven.

(Nieuwe foto’s en verhalen worden op de Baarn Blijft Binnen pagina geplaatst. U vindt deze pagina op de menubalk)

Wil je meewerken aan dit project en jouw situatie of dat van je gezin laten vastleggen? Neem dan contact op via:

e-mail: baarnblijftbinnen@fotostudio-b7.nl

Vertel in de mail jouw verhaal. Ik zal contact opnemen om een afspraak te maken, op gepaste afstand.

Afzettingen bij de bakker Het brood is via een zij raam af te halen.
Gesloten winkel Laanstraat maart 2020

De volgende stap

De beste wensen voor 2019 gewenst!

Na vele jaren fotografie als hobby te hebben gehad en de laatste tijd hard gewerkt te hebben om mijn skills naar een hoger plan te krijgen heb, ga ik nu een stap verder. In 2019 ga ik het laatste jaar van de Fotoschool Amsterdam doen. Het wordt een jaar hard werken, veel leren en nieuwe mensen leren kennen. Ik heb er echt veel zin in. Ik ben al met mijn eerste opdracht bezig: Documentaire fotografie. Jullie gaan dit jaar veel resultaten zien op deze website dus hou hem in de gaten.

Natuurlijk blijf ik in de nog beschikbare tijd ook vrij werk en opdrachten doen. Reserveer wel op tijd want vol=vol.

Best Photographer Avantgarde 2018

Op de foto met gewonnen eerste prijs

Het dringt nog niet helemaal door maar daar staat hij toch echt, de eerste prijs van de Avantgarde fotowedstrijd 2018. En dan mag je samen met je dochter en assistent Jara samen met Nathalie den Dekker (Miss, model en Meester in de Rechten) op de foto. Het was een leuke en spannende finale avond. Iedereen heeft heel hard gewerkt. David Cardenas en Vicky Zimmerman heel erg bedankt voor deze leuke ervaring. De foto’s worden geëxposeerd. Ik dacht het eerst in het Fashion Hotel Amsterdam. De foto met Nathalie en de de jurk van Nathalie zijn gemaakt door Ronald Rizzo.

Het plezier van fotografie

Hallo, mede-fotografie-enthousiasten. Als eerste post wil ik graag een deel van mijn passie voor fotografie met u delen.

Als klein kind gaven mijn ouders me een plastic speelgoedcamera. Het had door een wonder een zeer scherpe en onvervormde (plastic) lens. Mijn ouders vertelden me de woorden van een beroemde Nederlandse fotograaf Paul (Eduard Bram) Huf (geboren in 1924) dat de camera niet belangrijk was, maar de creativiteit van de fotograaf.

Ik weet niet meer of ik het toen met dat standpunt eens was, maar ik heb geleerd de beste foto’s te maken die ik kon met de camera die ik me kon veroorloven. Het is niet altijd gemakkelijk, maar je leert creatief te zijn. Op de middelbare school leerde ik zwart-wit ontwikkelen en printen. Geen kleur, dat was veel te duur om dat voor jezelf als student te doen.

Voor kleur werkte ik met dia’s. Hieruit heb ik geleerd om alles in de camera goed te krijgen. Het is niet te doen om als hobbyist een dia-positieve te retoucheren.

Toen kwam universiteit en carrière en fotografie werd meer een af en toe bezigheid. Maar een paar jaar geleden kocht ik een DSLR en de oude passie herleefde. De resultaten zijn voor jou de kijker om te beoordelen. Je mag sommige of allemaal leuk vinden of niet leuk vinden. Maar ik hoop dat ik de meesten van jullie kan vermaken. En elke keer dat ik een camera vasthoud probeer ik een beetje beter te zijn dan de vorige keer. Oké, ik zei het proberen, het werkt niet altijd zo. Maar ik blijf het proberen.

The fun of photography

Hello, fellow photography enthusiasts. As a first post I would like to share some of my passion for photography with you.

As a young kid my parents gave me a toy plastic camera. It had by some miracle a very sharp and undistorted (plastic) lens. My parents told me the words of a famous Dutch photographer Paul (Eduard Bram) Huf (born 1924) that the camera was not important but the creativity of the photographer.

I don’t remember if I agreed with that point of view then, but I learned to make the best images I could with the camera I could afford. It is not always easy, but you learn to be creative. At high school I learned to develop and print black and white. Not color, that was way to expensive to do yourself as a student.

For color I worked with slides. From this I learned to get everything right in camera. No way you crop or retouch on a dia-positive slide. It is possible but not for a hobbyist.

Then came university and career and photography became more occasional. But some years back I bought a DSLR and the old passion revived. The results are for you the viewer to judge. You may like or dislike some or all. But I hope I can entertain most of you. And every time I hold a camera I try to be a little better than the last time. Okay I said try, it doesn’t always work that way. But I keep trying.